top of page

Onze missie
Wij schrijven kleurrijke verhalen die alle deuren openen naar een wereld voor ieder kind.

Onze visie

Wij stellen ons een wereld voor waar kinderen omringd zijn door kleurrijke boeken die hen inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn.

OVER ONS: Over ons

Dit zijn wij

OVER ONS: Kop

JANINE DE VRIES 

Hoi, ik ben Janine (rechts). Naast auteur van dit kinderboek ben ik ook fulltime werkzaam als IT Consultant. Ik heb twee lieve kinderen, een dochter van 4 jaar en een zoon van 2 jaar. Hoe doe je dat allemaal hoor ik je denken? Het is een druk leven maar het creeren van dit kinderboek is echt een passie geworden.

 

Mijn passie voor het creeren van een kinderboek is eigenlijk per toeval ontstaan. Mijn dochter zou bijna 4 jaar worden en om haar voor te bereiden op de bassischool wilde ik leuke en educatieve kinderboeken kopen waarin zij zichzelf kan herkennen en waarin zij de wereld kan verkennen. Ik merkte al snel dat het aanbod van inclusieve kinderboeken nog relatief klein is.

 

Om eerlijk te zijn had ik eerder nog nooit zelf een kinderboek gekocht. Met verjaardagen gaf ik wel altijd een kinderboek op als kado tip, dus boeken hadden mijn kinderen zat. Er zat toen (maar) 1 kinderboek tussen die onze volledige samenleving weerspiegelt.  Samen met Ceranza bedachten we om zelf een kinderboek te schrijven waarmee we jonge lezers inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn. De rest is geschiedenis!

OVER ONS: Over
auteurs kinderboek kiki leert op school

CERANZA DAANS

Hi, ik ben Ceranza (links). Ik ben naast auteur van dit kinderboek ook werkzaam als arts-onderzoeker als voorbereiding op mijn carrière als specialist. Ik haal veel energie uit het helpen van mensen en een sociaal maatschappelijk relevante bijdrage was daarom voor mij belangrijk. Dat vertaalt zich ook in de passie voor het creeren van dit boek. Ik was als kind dol op lezen, maar ik kon mezelf niet herkennen in de personages van deze kinderboeken. 

Dit is anno 2021 wel al een stukje beter geworden, maar we zijn nog niet waar we moeten zijn. Daarnaast zie ik de waarde van het bijbrengen van belangrijke boodschappen op jonge leeftijd. Een boodschap over onderwerpen waar niet altijd iemand je op voorbereidt. Dit hebben Janine en ik op een speelse manier geprobeerd te verwerken in het kinderboek 'Kiki leert op school'.

OVER ONS: Over
bottom of page